Fagerhult i jätteaffärer – köper två bolag

Nu stärker Fagerhult sin position inom professionell utomhusbelysning. Detta efter att koncernen har tecknat ett avtal om att förvärva 100% av aktierna i tyska WE-EF. Med detta förvärv uppnår koncernen en total försäljning inom utomhusbelysning som överstiger 100 MEUR på årsbasis.

Har en stor internationell närvaro
WE-EF, som har närmare 500 anställda och omsätter cirka 57 miljoner euro, designar och tillverkar utomhusarmaturer för en rad olika applikationsområden. WE-EF har lyckats etablera en global närvaro med stark försäljning framförallt i Europa, särskilt inom Tyskland och Frankrike, men även försäljning i andra regioner som Australien och USA.

– WE-EF är ett ledande belysningsvarumärke som är globalt erkänt för sina mycket starka lösningar inom utomhusbelysning. Detta varumärke har byggts upp genom åren tack vare deras innovativa och väldesignade utomhusbelysningslösningar som är präglade av tysk ingenjörskonst, säger Fagerhultgruppens VD, Johan Hjertonsson i en kommentar.

Fler synergier uppstår
Förvärvet av tyska WE-EF lyfter även fram andra samordningsfördelar som hela Fagerhultgruppen kan dra nytta av, menar Hjertonsson.

– Med detta förvärv skapar vi flera starka synergier inom koncernen, exempelvis möjligheten att, i tillägg till WE-EF Gruppens existerande distributionskanaler, marknadsföra och sälja WE-EF produkter inom våra existerande distributionskanaler vilket kommer att stärka koncernens position inom utomhussegmentet, förstärker vår existerande försäljning i Tyskland, Frankrike, USA och Australien, samt signifikant ökar vår närvaro inom regionen Asia Pacific.

Innan köpet skall vara helt klart krävs ett godkännande av tyska konkurrensverket. Det finns inga uppgifter om när det kommer att ske.

Köper även ett franskt belysningsbolag
Fagerhult har även gjort klart med förvärv av ett franskt belysningsbolag. Det är utomhusbelysningsföretaget Flux Eclairage S.A.S, som Fagerhult köper för cirka 50 miljoner kronor.

Flux Eclairage hade 2015 en omsättning på 5 miljoner euro och har och 20 anställda.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.