Premiär för ny krogsatsning i Jönköping

Nästa vecka är det premiär för Jönköpings senaste krogsatsning Bob, på Tändsticksområdet. Med plats för 350 gäster och servering från morgon till kväll vill Aydin Tasel leverera storstadspulsen till Jönköpingsborna.

Det är den mångårigt erfarne krögaren Aydin Tasel som ligger bakom satsningen av den nya krogen Bob som slår upp portarna på Tändsticksområdet i Jönköping nästa vecka.

– Vi smygöppnar med lunchverksamhet klockan 11 på onsdag, sen blir det en stor invigning den 23 februari, säger Aydin Tasel, till Jmini.

Lämnade Skinnarebo för Tändsticksområdet

Tassel kommer närmast från Skinnarebo golfrestaurang, som han drev mellan 2008 till 2014.

– Jag älskade Skinnarebo. Det var folkligt och det var ett ärligt ställe. Men jag ville komma till staden och hittade den här lokalen.

”Vill sätta Jönköping på världskartan”

2015 skrevs hyreskontraktet och ambitionerna är skyhöga.

– Vi vill sätta Jönköping på världskartan. Vi levererar storstadsmentaliteten till Jönköping. Vi levererar storstadspulsen och storstadsservicen.

Från frukost till barhäng

Bob kommer att ha öppet sju dagar i veckan, från morgon till sena kvällar, med en meny hämtad från det baskiska köket. Tassel beskriver maten som enkel, vällagad och god, utan några krusiduller.

– Tanken är en vardagskrog där vi erbjuder frukost, lunch, after work och barhäng med pinchos och tapas. På helgerna kommer vi att servera brunch och på söndagar har vi familjemiddagar i form av grillbuffé.

Restaurangen rymmer 350 gäster, varav 120 är sittplatser för bordsservering.

– Min förhoppning är att vi ska göra folket nöjda och belåtna. Vi vill hjälpa Jönköping att leva upp, genom att komplettera staden tillsammans med våra fantastiska kollegor här på Tändsticksområdet, säger Tasel, avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.