Jönköpingsbo ska bygga ”Sveriges mysigaste och vackraste by”

Efter många turer har nu arbetet med att bygga Knistad Äppelby påbörjats. Bakom projektet står Jönköpingsentreprenören Dan Persson.
   – Nu ska vi bygga Sveriges mysigaste och vackraste by, säger han.

För tre år sedan påbörjades planerna att bygga en by i anslutning till Knistad Herrgård. Efter många turer har nu detaljplanen för Knistad Äppelby vunnit laga kraft.

Bakom projektet står Jönköpingsentreprenören Dan Persson, som är vd för Knistad Herrgård.

– Det är nästan tre år vi kämpat för detta, ibland har det nästan känts omöjligt men samtidigt är intresset så stort och vi vill verkligen utveckla fantastiska Knistad Herrgård till vad det verkligen kan bli, säger Persson i ett pressmeddelande.

För att genomföra projektet anlitades den internationellt prisade inredningsarkitekten Jonas Bohlin. Nyligen fick han priset Guldstolen för restaurangen Luzette på centralstationen i Stockholm.

Äppelbyn ska byggas med trähus målade i olika slamfärger. Dessutom ska över 500 äppelträd planteras på platsen, där boende ska kunna träffas och musta äpplen vid ett musteri.

– På ett sätt har vi kommit i mål men på ett annat sätt startar nästa härliga utmaning. Nu skall vi bygga Sveriges mysigaste och vackraste by.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.