Byggföretag säkrar monsteravtal i Jönköping

I slutet av 2017 väntas tillbyggnaden av länssjukhuset Ryhov påbörjas. Projektet, med en helt ny huskropp på 34 000 kvadratmeter, är ett av de största sedan sjukhuset byggdes för närmare 30 år sedan.

i gör det för att få mer och bättre anpassade lokaler, bättre flöden i vården och för att möta framtidens behov av sjukvård, säger fastighetschef Tomas Calmviken på regionfastigheter i ett pressmeddelande.

På måndagen tecknade regionfastigheter avtal med byggföretaget NCC om en så kallad totalentreprenad i samverkan. Det här innebär ett gemensamt arbete med projektering av huset, som beräknas kosta 973 miljoner kronor utöver inredning och utrustning.

– Vi räknar med att bygglovsprocessen ska vara klar i december 2017 och då kan också etablering ske av byggarbetsplatsen, där som mest 150-200 byggare kommer att arbeta samtidigt, säger byggprojektchef Thomas Svärd.

Planen är att första inflyttningen ska äga rum i januari 2020. Då kommer det översta sjätte planet stå klart för de studenter som läser läkarprogrammet vid Linköpings universitet med Jönköping som studieort.

Byggnaden kommer dessutom innehålla ny och utökad akutvårdsavdelning, rehabiliteringscentrum, dialysenhet, mammografi, två medicinska vårdavdelningar samt dagsjukvård för medicinkliniken.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.