Unga kvinnor utnyttjas av prisat företag

Flera kvinnor som arbetar eller har arbetat på det prisade hemstädföretaget K2 Comfort i Habo har vittnat om orimliga arbetsvillkor på företaget, det rapporterar P4 Jönköping i dag.

Det handlar om uteblivna ersättningar, låga månadslöner på ned mot 3 000 kronor i månaden och hot om att få sparken.

– Jag kände mig rädd hela tiden. Jag kände att om jag inte gör vad han vill så kommer jag att tappa mitt jobb, mitt uppehållstillstånd och mitt boende, säger en av kvinnorna till radion.

Nekar till anklagelserna

Det snabbväxande företaget drivs av det gifta paret Johan Ortstam och Olga Kovalchuk och har i dagsläget 70 anställda. När radion söker ägarparet så vill mannen inte ställa upp på någon intervju samtidigt som hustrun förnekar alla brister som de anställda lyfter fram.

– Det stämmer inte. Det är inte sant. Vi följer kollektivavtalets löner fast vi inte har något kollektivavtal, säger Olga Kovalchuk till radion.

”Årets kvinnliga stjärnskott”

Olga Kovalchuk utsågs nyligen till Årets kvinnliga stjärnskott vid EY Entrepreneur Of The Year i Stockholm med följande motivering:

”Olga Kovalchuk har gjort en fantastisk personlig resa. Med små medel och stort hjärta har hon byggt ett företag som växer mycket snabbt. Olga är en self made-woman i en bransch som får människors hem att skina”. 

De senaste åren har ägarparet tagit ut 1,5 miljon i aktieutdelning.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.