Så många beställer kebabpizzor på klassiska Valentino

Under sina nio år på Pizzeria Valentino på Söder har ägaren Maikl Elia testat flera nya pizzavarianter, bland annat vulkanpizzan. Men det råder ingen tvekan om vilken variant som dominerar på den anrika pizzerian.
   – Säkert 60–70 procent av beställningarna är kebabpizza, säger Elia.

Sedan 2008 har Maikl Elia drivit Pizzeria Valentino på Söder i Jönköping. Pizzerian är en av stans äldsta, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1970-talet.

Den nuvarande ägaren hade jobbat som pizzabagare i drygt tre år när han tog över verksamheten. Innan dess hade han jobbat med bland annat torghandel i hemlandet Syrien.

Elia berättar att det var den sociala aspekten av jobbet som pizzabagare som lockade från början.

– För oss som kommer från utlandet var det inte så lätt med det sociala. Men med det här [jobbet] fick man träffa mycket folk och skaffa kompisar, säger han.

Valentino har en trogen kundkrets i området kring Söder och Torpa. Elia berättar att han under de här nio åren kunna följa yngre stamkunder under en stor del av deras uppväxt.

Med jämna mellanrum kommer de fortfarande tillbaka till hans pizzeria. Och att få prata med människor som besöker pizzerian tycker Elia utan tvekan är det bästa med jobbet.

– Jag känner inte alla, men kanske 80 procent av de som bor här i området, säger han.

Menyn innehåller det traditionella utbudet för en svensk pizzeria. Men Elia tycker också det är roligt att testa nya varianter. För några år sedan blev vulkanpizzan en stor snackis.

Nästa år har han planer på att lansera en hjärtformad pizza i samband med Alla hjärtans dag. Men samtidigt råder inget tvivel om vilken pizza som alltjämt är mest populär bland Valentinos kunder.

– Säkert 60–70 procent beställningarna är kebabpizza, säger Elia.

fakta

Tio snabba med Maikl Elia

Ålder
36

Populäraste pizzan
Kebabpizza

Viktigaste ingrediensen på pizza
Osten

Pizza eller kebab
Pizza

Favoritmat
Hemlagad kyckling

Sport eller kultur
Sport

Sommar eller vinter
Vinter när det gäller jobbet. Annars sommar.

Favoritrestaurang i Jönköping
Harrys

Favoritfilm
Robocop

Favoritplats i Jönköping
Stadsparken

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.