Säljtalangen tog emot prestigefull utmärkelse

Nässjöbon Frida Nyberg har arbetat inom organisationen Schibsted/ Annonsdax sedan 2015. Som en av fyra nominerade utsågs hon nyligen till Årets Rookie med motiveringen: En oslipad diamant som bidrar med positiv energi samt har utvecklat sitt sälj och affärsmannaskap kraftigt under året. Detta har lett till en 52 procents ökning av intäkter under 2016.

– Jag är otroligt driven, jag älskar att lyckas och jag är väldigt tävlingsinriktad. Jag har även en ganska stark personlighet och jag tror att det krävs att man är egen i det här yrket. Det finns så många säljare där ute och om alla kommer med samma pitch så blir det ju väldigt långtradigt för kunden. Det gäller att sticka ut, säger Frida Nyberg.

”Den hårda skolan”

Hon började sin säljkarriär som telefonförsäljare för ett internetbaserat företag, något som hon beskriver som ”den hårda skolan”.

– Många kunder ser telefonförsäljning som stötande eftersom att man inte har någon inbokad tid. Sen tror jag att många är rädda för att bli lurade. Man är inte alltid så omtyckt när man ringer.

Närmast kommer Nyberg från tjänsten som annonssäljare på Hallpressen.

I dag säljer Nyberg främst annonser på Aftonbladet, men har även möjlighet att erbjuda sina kunder lokala lösningar genom att annonsera på Jmini.se.

– Det roligaste med mitt arbete är att träffa nya människor, få erbjuda lönsamma lösningar och känna att man bidrar till något bra. Att sälja är ju i sig en adrenalinkick och det är de kickarna som man hela tiden strävar mot – känslan av att lyckas, säger hon och fortsätter:

– Den största utmaningen är att alltid försöka leverera trots att man har en dålig dag och att inte påverkas så mycket av kunderna när det inte går som man vill.

Lagkapten för Nässjö FF

Att omge sig med människor är något som genomsyrar hela Nybergs liv. På fritiden är det fotbollen som står i centrum. Nyberg är lagkapten för Nässjö FF som just nu spelar i division 2.

– Det passar mig väldigt bra då det är så socialt. Jag gillar ju inte att spendera tid ensam. Jag omfamnar mig gärna med människor och spenderar mycket tid med vänner och familj.

Nyberg berättar om en dråplig situation då fotbollen och hennes arbete krockade på ett märkligt sätt.

– Jag spelade en fotbollsmatch dagen innan ett kundmöte. Jag spelar ofta ganska hårt på planen och i efterhand insåg jag att jag tryckt till kundens dotter under matchen.

Nu satsar Frida Nyberg på utmärkelsen Årets säljare till nästa år.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.