Warning: Illegal string offset 'file' in /var/www/vhosts/linkopingnews.se/httpdocs/wp-content/plugins/fly-dynamic-image-resizer/fly-dynamic-image-resizer.php on line 220

Sten Norinder blir ny ordförande i Handelskammaren

När Handelskammaren Jönköpings län i eftermiddags höll sitt årsmöte hade ordförande Stig Claesson aviserat sin avgång.

– Jag har suttit i fyra år. Det har varit en intensiv period som på många sätt varit både lärorik och givande. För att hålla tempo i vårt arbete tror jag det är bra med ett skifte på ordförandeposten och jag tycker det känns väldigt bra att få lämna över ledartröjan till Sten Norinder. Han kommer bli hur bra som helst!

Under Stigs ledning har Handelskammaren Jönköpings län jobbat med en rad tunga och viktiga frågor för regionen. Ett stort uppdrag har varit att få till höghastighetsjärnvägen genom länet. Utvecklingen av Högskolan i Jönköping har också varit en av Handelskammarens hjärtefrågor. För två år sedan förverkligades dessutom direktflyget mellan Jönköping och Frankfurt, ett projekt som Handelskammaren i högsta grad varit delaktig i.

Sten Norinder tar över
Ny ordförande blir näringslivsprofilen Sten Norinder, som har lång erfarenhet från ledande befattningar inom finanssektorn, privata näringslivet och den kommunala världen. Med ålderns rätt checkade han ut i våras från vd-posten på Jönköping Airport. Men ledigheten blev kortvarig.

– När jag fick frågan blev jag väldigt glad. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna bli till nytta för regionens näringsliv. Därför tackade jag ja.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.