Här är monsterhusvagnen som gör dig till kung på campingplatsen

För att uppmärksamma sitt 60-årsjubileum har Kabe tagit fram en husvagn som sticker ut lite extra. Den här veckan visas monstervagnen upp på Elmia Husvagn Husbil.
   – Man blir litegrann kung på campingplatsen med den här typen av produkt, säger Alf Ekström, koncernchef och vd på Kabe.

Det var i slutet av 1950-talet som entreprenören Kurt Blomqvist först började sin tillverkning av husvagnar i Tenhult. När Kabe nu firar sitt 60-årsjubileum har företaget drygt 600 anställda och omsätter omkring två miljarder kronor.

Men basen är alltjämt kvar där allting en gång började.

– Vi har ju koncentrerat vår verksamhet till Tenhult. Vi fattade det beslutet en gång i tiden att det skulle inte outsourcas, utan vi skulle göra tvärtom, säger Alf Ekström, företagets nuvarande koncernchef och vd.

Husvagnstillverkarens 60-årsjubileum firades härom veckan med en hejdundrande fest på Elmia. Nu är Kabe tillbaka på utställningsområdet för den årliga husvagnsmässan.

– Mässorna är väldigt viktiga för oss. Just Elmiamässan är en fantastisk mässa beroende på att det är så många människor som kommer hit med sina husvagnar och husbilar. Det är en happening på nåt sätt för våra kunder, säger Ekström.

Den mest exklusiva av alla Kabes husvagnar som visas upp på årets mässa har två våningar och balkong. Den designades särskilt för att uppmärksamma 60-årsjubileet. Enligt Ekström har den redan väckt ett stort intresse från flera europeiska länder.

– Man blir litegrann kung på campingplatsen med den här typen av produkt.

Både i dagens läge och i framtiden ser Kabechefen just design som en central faktor för husvagns- och husbilstillverkare.

– Har du bara funktionen så är det inga kunder som vill köpa produkterna. Jag brukar säga det att vi har en tiondels sekund på oss att övertyga frun om den invändiga designen. För säger frun nej, så finns det inte en karl som tänker tvinga igenom ett köp på en husvagn eller husbil som frun inte gillar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.