Mediaskrällen: Jmini byter namn till JKPG News

Nu har Jönköpings nya nyhetssajt, JKPG News, lanserats.

Det är Jmini.se som byter namn och genomgår en uppfräschning.

– Vi är och förblir en uppstickare. Med namnbytet tar vi nästa kliv in i framtiden och fler nyheter är på gång, säger vd Mats Ottosson.

Allt fler läser sina nyheter på nätet. År 2016 var historiskt, då gick internet om TV som den viktigaste nyhetskällan medan papperstidning kommer först på tredje plats.

Jmini.se har under sina fem år varit en del av den digitala utvecklingen i Jönköping.

News – självklart namn
I april startade Jmini AB systersajter i Östergötland – Norrköping News och Linköping News. Därför blev valet enkelt att utöka News-familjen med samma namn i Jönköping. Och på tisdag är det alltså dags.

– JKPG News säger mycket om vilka vi är: en riktigt lokal sajt i Jönköping och Huskvarna som sysslar med nyheter, säger chefredaktör Daniel Bacelj. Dessutom är vi inte ”mini” längre.

Men det är inte bara nyheter och blåljus i konceptet. Det goda från Jmini.se kommer att leva vidare. Artiklar om spännande människor, positiva nyheter, nöje, bildspel, sport med fokus på HV71 och affärsnyheter. Plus en massa annat gott också förstås.

Bäst på att välja
– Vi har en tydlig inriktning på våra News-sajter där vi gillar att se det positiva i det område vi verkar, säger Mats Ottosson. Som uppstickare kommer vi aldrig att ha mest resurser men vi ska alltid vara bäst på välja ut det som är mest intressant för läsarna. Och dit hör verkligen positiva nyheter och sådant som förändras i närheten.

I samband med namnbytet görs även en förändring i organisationen.

Vd Mats Ottosson blir även ansvarig utgivare för samtliga tre sajter. Tidigare utgivaren Daniel Bacelj kommer att jobba mer med digitala strategier i den snabba utveckling som pågår bland både läsare och annonsörer.

– Det är en logisk förändring, säger Mats Ottosson. Daniel är oerhört skicklig på digitala strategier, jag har lång erfarenhet av utgivarfrågor.

fakta

Grundad: startades av entreprenören Krister Leimola 2012.
Medarbetare: Alexandra Locking, Tobias Karlsson, Christer Strandberg, Sofia Weström (föräldraledig) och Adam Jönsson, Hans Järeby, reportrar. Helen Dungert, annonssäljare, Mattias Landström, fotograf, Filip Nordström, utvecklare, Daniel Bacelj och Mats Ottosson, ledning.
Annonser: förutom Helen Dungert finns ett säljsamarbete med Aftonbladet och Schibsted. Där jobbar Sarah Sinclair, Mattias Hoof och Frida Nyberg.
Ledord: avspända, nära, påhittiga, roliga, snabba och ödmjuka.
Aktuellt: byter namn till JKPG News tisdag 12 september.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.