Jmini förklarar: Snapchat

Snapchat är appen som är så simpel att man tar en bild och skickar den till antingen sina kompisar eller sin ”My story” som det kallas. Man kan även lägga till text på bilden om man vill.

Saken med Snapchat är att bilderna man skickar varar i 10 sekunder och sen försvinner de (om man inte spelar upp dem igen). Snapchat har lockats av miljoner människor runt om i världen och är en av de mest populära apparna just nu. Appen används mest av tonåringar men kan sträcka sig till alla åldrar.

Om man väljer att lägga till en my story så kan alla dina vänner på Snapchat se den men bara i 24 timmar.

Om man inte vill skicka en bild till sin text kan man ”swipa” till vänster för att börja chatta med personen. Där kan man skriva hur mycket och hur långt man vill. Dessa texter i chatten sparas inte men om du håller inne på texten så sparas den och du kan komma tillbaks och läsa när du vill. Saken med texten på din bild är att du inte kan skriva hur långt du vill, endast 2 rader långt.

Den här appen används av fler och fler och har dragit in många miljoner.Stora företag som Facebook har även försökt köpa företaget Snapchat men de har tackat nej. I dag är Snapchat värt ungefär 6 gånger så mycket som Facebook erbjöd dem.

Snapchat finns att ladda ner gratis från till exempel App store.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.