Länsföretag nominerat till Stora Turismpriset 2015

Priset delas ut till den som genom föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Turistcheferna i varje län i Sverige ansvarar för att utse länskandidater och styrelsen för stiftelsen utser sedan pristagaren som får sin utmärkelse vid en ceremoni den 20 oktober. Pristagaren får ta emot 100 000 kr och varje nominerad länskandidat får ta emot 10 000 kr.

Styrelsen för Stiftelsen sammanträdde i veckan och beslut om vem som är årets vinnare presenteras den 20 oktober på Skansen i Stockholm.

– Årets vinnarkandidater representerar intressanta besöksanledningar i hela Sverige. Natur, kultur och historia, liksom hållbarhet, är områden som märks väl bland bidragen, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och även landshövding på Gotland.

Smålands Turism nominerar det företag som tidigare fått Årets turismpris i Jönköpings län och i år var det Nystedts Husky Tur & Natur, Habo kommun, som blir kandidat för Jönköpings län.

– Vi tycker det är ett bra sätt att lyfta fram vår näring och via kandidaterna ge bilden av hur besöksnäringen ser ut i Sverige idag. Det är företag inom bo, resa, äta, göra med stor bredd vad gäller storlek och inriktning, säger Lena Larsson, vd för Smålands Turism Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Ellen Nystedt tillhör kategorin mindre företag, som på kort tid utvecklat stora nätverk med andra företag och finns idag ute både på den internationella marknaden och på hemmaplan. Ett företag vi gärna lyfter fram i olika sammanhang, säger Lena Larsson. Vi önskar henne lycka till i den stora finalen!

Motiveringen lyder:

”Nystedst Husky Tur&Natur med Ellen Nystedt i spetsen utgår från passion i sin verksamhet och är ett tydligt bevis på att det går att omvandla ett passionerat intresse till företagsverksamhet. Ellen har lyckats paketera och sälja sina upplevelser nationellt och internationellt. Gediget, genomtänkt och engagerat förhållningssätt är framgångsfaktorer i utvecklingen.”

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.