Tillfälligt flyktingboende på Rosenlund

Flyktingströmmen i bland annat Malmö är stark och Migrationsverket har därför öppnat flera tillfälliga ankomstboende runt om i Sverige där flyktingarna får mat och boende för ett par dagar innan de slussas vidare. Nu har ett till boende öppnats vid Elmia på Rosenlund, skriver SVT Jönköping. Dit har Abdu Almenen Alsatouf anlänt med en av de fullastade bussar som varannan dag lämnar av flyktingar utanför boendet. 

Abdu berättar för SVT Jönköping om resan från Syrien tillsammans med sin fru och sina tre barn. Det var efter att den livsmedelsbutik där han arbetade blev bombad som familjen flydde ut ur Syrien. Genom bland annat Turkiet, Grekland, Ungern, Österrike och Tyskland tog buss, båt och delvis slitna ben familjen till Sverige där Abdu nu hoppas om en trygg framtid för sina barn. 

Inne på ankomstboendet får flyktingarna leva i ett par dagar samtidigt som Migrationsverket jobbar med registrering av asylsökningar och tar foton, uppger Liselott Ingesson Politis som arbetar på Migrationsverket.  Det här är inte det första tillfälliga boendet man inrättat, det har öppnats boenden i en rad olika städer. Förutom Stockholm, Göteborg och Malmö finns det ankomstboenden i Boden, Örebro och nu även i Jönköping.

– Vi räknar med att ankomstboendet i Jönköping ska vara igång under hösten, menar Liselott. Hon säger också att man jobbar med andra alternativ, men att inte bara Migrationsverket behöver vara i beredskap, utan att också många andra organisationer behöver vara förberedda.

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.