Sextrakasserier på gruppboendet – ”skräckexempel”

En stökig tillvaro är ett svagt uttryck för hur det har varit på ett gruppboende i kommunen. Efter ett års tid tvingas personal att lämna arbetsplatsen, skriver Jönköpings-posten. Startskottet på oredan inträffade när sommarvikarier utsattes för sextrakasserier av en anställd på boendet. Efter händelserna gick det utför. Arbetsplatsen förlorade personal som sjukskrev sig medan mannen som stod för sextrakasserierna fortfarande jobbade kvar.

För att få ordning på gruppboendet igen har man jobbat med utredningar under både våren och sommaren och nu har man kanske äntligen en lösning. Utredningarna presenteras nästa vecka. Däremot har man redan tvingats omplacera personal som istället arbetar på andra platser i distriktet. På boendet hoppas man nu på en bra utväg och därmed bekräftar Per-Eric Samuelsson på funktionshindreomsorgen att boendet inte kommer stängas ner. Han säger också att man varken ser det som ett ledningsproblem eller ett problem som orsakats av en specifik person.

– Vi vill inte ha någon syndabock då det inte är en enskilds fel. Förhoppningsvis kan vi lösa det här nu, säger han.

Det finns dock andra som har anknytning till boendet och har något starkare åsikter:

– Det är smutsigt, det är cirkus på boendet. Man skulle ha tagit tag i det från början när anmälan om sextrakasserierna kom. Det är rökridåer och ett perfekt bevis på hur psykvården ser ut idag. Det är ett skräckexempel, säger bland annat personerna.

 

Agnes Edlund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.