8-åriga Elton vill bygga flyktingbostäder

Elton Söderkvist 8 år lät göra något alldeles speciellt tidigare i veckan. Med ett handskrivet brev till kommunen beskrev han vad han tyckte att politikerna och samhället skulle göra. 

Elton bor i Hovslätt och har under de senaste veckorna följt debatten kring den stora flyktingströmmen som väller in över Europa. 
– Han har kollat på TV och de har talat om det i skolan, säger Eltons pappa, Johan Söderkvist. 
Johan tillägger också att Elton har tagit del av de bilder som media har publicerat som är allt ifrån tjusiga och lämpliga för yngre.

Uppenbarelse under helgen
Och efter all information som Elton tog in får alla möjliga håll och kanter så gjorde han något väldigt ovanligt.
– Vi var ute och gick i helgen vid Hovslätts ängar där de håller på och bygger en massa bostäder och då sa Elton: ”Här kan de ju bygga flyktingbostäder, det finns ju plats”, förklarar Johan. 

Skrev medborgarförslag
Elton fick då en idé och tog saken i egna händer och började skriva ett medborgarförslag till Jönköpings kommun.
– Jag och hans mamma hjälpte honom med adresser och var det skulle skickad. Men annars sa vi att om han vill skriva något så får han allt göra det själv, det är bra att träna på, utrycker Johan. 

En tankeställare för vuxna
Enligt Johan så har de ännu bara stött på positiv respons efter att de även valde att publicera Eltons brev på sociala medier.
– Vi tycker att det är ett mycket bra initiativ som Elton har tagit och vi hoppas att vuxna kan bemöta hans medborgarförslag på ett moget sätt. Kanske får de en tankeställare när någon så ung tar sig tid att skriva något, menar Johan. 
Medborgarförslaget är daterat den 28 september och nu får vi vänta på att Eltons förslag tas upp i kommunfullmäktige i Jönköping och sedan får vi se vart det leder. 

Emma Krantz
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.