41 berättelser om identitet och mångfald

En av författarna till boken är Lena Maria Klingvall som berättar om sitt liv som gravt funktionshindrad.

 – Trotts att Lena Maria saknar båda sina armar tog hon redan som 18-åring två guld i Världsmästerskapen i fjärilsim och är idag en stark förebild för funktionshindrade personer. Hon var aktuell i sångprogrammet Så ska det låta under våren 2015, har vart med i TED-talk och jobbat som fot- och munmålande konstnär.

”Att vara annorlunda upplevs oftast som något negativt. Men för mig har det inte varit så. Jag har egentligen inte själv upplevt mig som så speciellt annorlunda, tvärtom så tycker jag det många gånger är en fördel. Man får ju göra vad andra inte får många gånger. I skolan till exempel var jag den enda i klassen som fick använda lärarens visselpipa när vi spelade handboll och basket, på friluftsdagarna fick jag bulle och saft istället för att springa runt i skogen.”

Lena Maria kommer från Habo och har gjort ungefär 60 turnéer, 50 skivor och framträdde vid invigningen av paralympics i Nagano. Hon föreläser tätt om ämnen som människovärde, identitet och livskvalitet.

Inte en främling är en samling av 41 unika berättelser av människor från olika bakgrund. Vi har tillgång till alla författare om ni skulle vilja vara intresserade av att intervjua någon annan. Det går alltid att lösa och ställa frågan.

Läs mer om projektet på. Här hittar ni även samtliga 41 historier.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.