Flicka fick inte specialstöd – Skolinspektionen ger föräldrar rätt

Redan i förskoleklassen uppmärksammades det att den aktuella flickan behövde extra stöd för sin språkutveckling och koncentration. Olika stödåtgärder har kommit genom åren, bland annat specialundervisning i matte. Trots detta har flickan halkat efter allt mer vilket föräldrarna märkt och lärarna larmat om i flickans individuella utvecklingsplan, skriver P4 Jönköping. 

Flickans pappa Mikael säger till P4 Jönköping:
– Hon gillar sina kompisar men hon känner nu att hon halkar ju efter alltmer och hon känner sig besviken och ledsen och är också orolig för hur vi föräldrar känner. Hon mår inte bra.

Föräldrarna anmälde skolan till Skolinspektionen som nu givit dem rätt i frågan. Flickan ska ha behövt stöd ända sedan skolstarten inte fått det stöd hon har laglig rätt till enligt beslutet. Skolinspektionen menar att skolan i och med det brutit mot lagen. 

Genom åren har föräldrarna krävt specialundervisning i fler ämnen än matte. Rektorn på skolan har hävdat att flickan fått det stöd som skolan kunnat ge. Skolan vill inte lämna några kommentarer. 

 Grundskolechefen i Jönköping, David Norrfjärd säger till P4 Jönköping:
– Det här går inte att se på annat sätt än att det är ett misslyckande. Vi måste se sanningen i vitögat och göra det bästa vi kan i det läget vi nu står inför.

Mikael hoppas att nu när Skolinspektionen satt luppen på skolan att det sker en ändring för hans dotter. 

 

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.