Höstens energidag på Energicentrum A6

Tema ”Värmepumpar – en helt ny typ av bergvärmepumpar lanseras.”

Bergvärme ur helt nya perspektiv

Detta är den största revolutionen inom bergvärmepumpstekniken på flera år! Värmepumparna har fått en varvtalsstyrd kompressor. Det innebär att den reglerar värmeeffekten steglöst från t.ex. 3-12 kW, exakt efter värmebehovet för stunden. Bra för ekonomin, eftersom den aldrig går mer än nödvändigt och i slutändan en lägre elräkning. Den mjuka gången utan start och stopp innebär också både mindre buller, lägre slitage och längre livslängd.

Energimätare på Energicentrum A6

Det visas också en annan stor nyhet för första gången: Ta kontroll över din energiförbrukning och SPARA pengar med en smart energidisplay.

Du kan övervaka din elanvändning och temperatur i realtid vart du än är.

Utrustningen består av en sändare, en energihubb och en Ethernetkabel. Information från din elmätare skickas över trådlöst till energihubben. Elanvändningen visualiseras i realtid i en webbportal för datorer och mobila enheter såsom smartphones eller surfplattor.

Nyheter inom energiområdet!

Ett 50-tal lokala utställare presenterar tips och idéer om hur energikostnaderna kan minskas med

produkter inom t.ex. solvärme, pellets, värmepumpar, vedpannor, golvvärme, fjärrvärme, kombipannor, ventilation, fönster, kaminer, isolering mm. Givetvis finns även energi- och klimatrådgivare samt konsumentrådgivningen på plats.

Energicentrum A6 har sedan 1998 guidat invånarna i Jönköping, Habo, Mullsjö, Vaggeryd och Sävsjö i frågor som rör energi och energianvändning. Ett led i detta arbete är att två gånger om året arrangera en Energidag där aktuella frågor för villaägare mfl. adresseras på ett gemytligt sätt genom en mässa i vår permanenta utställning där vi även bjudit in kunniga och relevanta människor inom det valda temat.

fakta

På lördag 10/10 kl 10.00 – 14.00 håller Energicentrum sin höstutställning med massor av nyheter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.