Robotarna tar över

Hittills finns det självgående gräsklippare i två cirkulationsplatser i kommunen. Det är rondeller som kommunen bedömer är svåra att ta sig till för parkarbetare och åsidosätter säkerheten när man manuellt ska ta sig till platsen och bearbeta gräset. Man försöker alltså förbättra arbetsmiljön för sina anställda genom att eliminera riskfyllda moment. Runt en cirkulationsplats är det ofta mycket trafik vilket utgör en risk. 

Rolf Sandström är verksamhetschef på parkförvaltningen i kommunen och har pratat med Jmini om testet. 
– Kommunen har köpt in två självgående gräsklippare. En är placerad i Djupadalsrondellen vid Kortebo och en i rondellen vid Jordbron. Båda cirkulationsplatserna är svåra att ta sig till och är ganska utsatta. 

Rolf ser mycket positivt på testet med att låta robotarna utföra gräsklippning på utsatta platser i kommunen och menar att om testperioden faller väl ut kommer man titta på att köpa in fler. Möjligheten finns också att de placeras på andra platser som är svårtillgängliga och inte bara i rondeller. 

Hittills har allt varit frid och fröjd, gräsklipparna har fått arbeta ostört och Rolf hoppas att det blir fortsätter att vara så framöver.
– De är stöldmärkta och övervakas via en app, så man märker om något ovanligt händer. 

Vi tar snart in dem för vintern och någon gång i vår sätter vi ut dem igen, säger Rolf Sandström.  

Emeli Appelberg
emeli.appelberg@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.