50 nya flyktingar till A6

35 ensamkommande barn finns redan på kasernbyggnaden på A6 i Jönköping.

Trycket på Migrationsverket för att ordnar platser är stort. Nu vill migrationsverket ha 50 nya platser.
– Det är platser för familjer, säger Åsa Jonsson Sköld, som är chef för individ- och familjeomsorgen i Jönköpings kommun, till P4 Jönköping.

Aktuell flyktinginformation

De senaste sju dagarna har 9 329 personer sökt asyl i Sverige och den största gruppen under perioden var asylsökande från Afghanistan.

Tält sätts upp

Migrationsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) etablerar nu ett tillfällig tältboende för 375 personer. Tältboendet tas endast i anspråk om behov uppstår.

Utifrån regeringsuppdraget från den 9 oktober tar Migrationsverket nästa steg tillsammans med MSB. Läget är ansträngt och det blir allt svårare att hitta boendeplatser till alla asylsökande som nu kommer till Sverige och söker skydd. De senaste sju dagarna har 9 319 personer sökt asyl i Sverige, var av 2 312 var ensamkommande asylsökande barn.

MSB har beslutat att tältboendet ska ligga vid MSB:s verksamhetsställe i Revinge.

Om tälten
I det tillfälliga tältboendet finnas det plats för 75 vinterbonade tält som värms upp med el. Tälten har också ett extra isolerande innertält. Tälten har en yta på 25 kvadratmeter.

I tälten finns sängplatser för fem till sex personer. I anslutning till tältboendet finns byggnader med toaletter och duschar. Mat fås i form av catering. Personal från både MSB och Migrationsverket kommer att finnas på plats dygnet runt. Tält av samma typ har tidigare använts under MSB:s internationella insatser.

Behovet styr om boendet tas i bruk
Tältboendet tas i drift om behov uppstår men ska kunna tas i bruk tidigast den 24 oktober. Eftersom behovet styr kan Migrationsverket inte i dagsläget säga när de första asylsökande flyttar in skriver Migrationsverket på sin hemsida.

Målet är att barnfamiljer ska disponera ett eget tält. Ensamstående asylsökande får som på Migrationsverkets övriga boenden dela. Mellan tre till sju dagar kommer de asylsökande få stanna på området i avvaktan på att Migrationsverket kan erbjuda ett annat boende på någon av myndighetens övriga anläggningar i landet.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.