Samtliga sex frias efter matchfixning

Männen som misstänks för att ha påverkat matchresultaten för en division 1-klubb hösten 2013 och våren 2014 kommer inte att dömas.

De sex män, en från Jönköping som misstänks för att ha styrt resultaten på olika sätt i flera matcher däms inte i Kristianstads tingsrätt. Detta på grund av brist på bevis. 

Det var hösten 2013 och våren 2014 som de sex männen misstänktes för matchfixning. En av männen som bland annat har spelat i flera klubbar i Jönköping och som tidigare har friats av Jönköpings tingsrätt efter att det funnits misstankar om att han försökt muta tre fotbollsspelare , frias alltså ännu en gång, detta uppger TT.

I Kristianstad tingsrätt yrkade åklagaren på fängelse för fem av de inblandade. Den sjätte var den fotbollsspelare som erkänt och som dessutom gjort en anmälan till polisen.
– Det är en viss besvikelse för att domen är en icke fällande, säger åklagaren Johan Lindmark till TT.
Åklagaren ska nu överväga om han ska överklaga till hovrätten.
– Mycket talar för att jag kommer överklaga, säger Johan Lindmark.

De inblandade männen riskerade fängelse i mellan sex och åtta månader, medan huvudmännen riskerade fängelse i minst tre år.
Det här var andra gången som ett fall av misstänkta uppgjorda fotbollsmatcher i Sverige gick upp i tingsrätten. I båda fallen har det blivit fällande domar.

Emma Krantz
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.