Mongoliet studerar småländskt miljötänk

Den 4 november kommer Ministry of Environment, Green Development and Tourism från Mongoliet till Jönköping för att höra hur vi arbetar i olika miljö- och hållbarhetsfrågor.

Mongoliet vill genom sitt Ministry of Environment, Green Development and Tourism verka för en hållbar utveckling. Mongoliet har centrala policydokument men de har svårt att få ner detta till engagemang och handling på kommunnivå. De vill se hur lokalsamhället här arbetar med hållbarutveckling och se de konkreta resultaten skriver Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

På morgonen får den mongolska delegationen träffa miljödiplomerade företag för att få höra varför de valt att miljödiplomera sig.

Efter det blir det korta presentationer i Rådhuset om bland annat miljödiplomering enligt Jönköpingsmetoden (Jens Ottosson), Program för hållbar utveckling (Annelie Wiklund), Biosfärområde Östra Vätterbranterna (Magnus Apelqvist), hållbart resande (Mattias Bodin), socialt arbete i kombination med återbruk och återvinning av textiler (Robert Bergman) och Grön Flagg (Eva Göransson).

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.