De kände inte till Axamoaffären

Peter Jutterström (M) är ordförande i fritidsnämnden och hade ingen aning om att Axamo fritidsområde skulle säljas. 

Den omtvistade Axamoaffären gav sig tillkänna för några veckor sedan. Det handlar om ett markutbyte där Jönköpings kommun byter Axamo fritidsområde mot mark vid södra Munksjön. 

Inte ens fritidsnämndens tjänstemän eller politiker i nämnden var informerade om vad man hade för planer, skriver Jönköpings-Posten. 

Läste om det i tidningen
Peter Jutterström (M) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden säger till JP att han fick läsa om förslaget i tidningen. 
– Jag läste det i tidningen, säger han som inte ens har sett förslaget.
– Har ingen aning om hur det ser ut i detalj, fortsätter han. 

Kartlägga samtliga stigar och vägar
Peter säger att förvaltningen fick en förfrågan i våras om att kartlägga samtliga stigar och vägar i området men att de inte visste varför. Han anser även att fritidsnämnden borde ha fått vara med i ett tidigare skede eftersom att Axamo fritidsområde är av stort allmänintresse. 

Brister i kommunikationen
Anders Jörgensen (M), ordförande i tekniska nämnden, säger att det måste varit den interna kommunikationen på kultur och fritid som brustit, skriver Jönköpings-Posten. 
– Kultur och fritid har haft den här informationen eftersom tjänstemännen på tekniska kontoret och på fritidsförvaltningen har kommunicerat med varandra i det här ärendet. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.