Sävsjö är bästa skolkommun i Jönköpings län

För fjortonde året i rad presenteras idag vinnaren i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun. 

Rankningen är den bredaste i sitt slag och baseras på 14 kriterier. Vinnare 2015 i Jönköpings län är Sävsjö. Förra året vann Habo. Sävsjö klättrar 50 placeringar jämfört med förra året och tar sig därmed nästan in på topp tio.

– Lärarförbundet gratulerar Sävsjö kommun och alla lärare till att vara länets bästa skolkommun 2015. Genom långsiktiga satsningar visar man att skolan är viktig och då märks det på placeringen, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

Årets rankning presenteras i ett läge där lärarbristen på allvar fått fäste i Sverige och under hösten har rapporter om vakanta lärartjänster och obehöriga lärare avlöst varandra.

– Alla kommuner drabbas av lärarbristen som är en stor utmaning. Inom de närmaste åren kommer det att visa sig vilka kommunpolitiker som har modet att ta itu med situationen. Den långsiktiga tillgången till skickliga lärare höjer elevernas resultat. Om kommunerna i Jönköpings län inser det ökar chansen att de blir bra skolkommuner, säger Johanna Jaara Åstrand.

Nytt för i år är ett webbverktyg där man enkelt kan få information om den enskilda kommunens resultat samt jämföra kommuner.

 

fakta

Topp tio kommuner i länet

Sävsjö 11 
Habo 26 
Värnamo 37 
Gnosjö 47 
Vaggeryd 57 
Jönköping 68 
Aneby 71 
Nässjö 83 
Mullsjö 94 
Eksjö 97

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.