Julkonserter med varm efterklang på Erikshjälpen

För att fler barn ska få trygga hem håller FOLK och Jonas Sandwall med gästartister samt Mörlid och Sandwall stämningsfulla och meningsfulla julkonserter i samarbete med Erikshjälpen.

– Julens tid är speciell och vi är glada att kunna bjuda in till julkonserter som ger en varm upplevelse och en känsla av hopp, säger Lotta Olofson som är insamlingschef på Erikshjälpen i ett pressmeddelande.

Rockorkestern FOLK och Jonas Sandwall inleder sin julturné En Julkonsert i Vrigstad den 21 november. Med sig har de Agnes Grahn och Peter Hallström som är årets gästartister.

Duon Mörlid & Sandwall börjar sin julkonsertsturné i Mamrelunds Missionshus den 29 november. Duon firar också 35 år i samarbete med Erikshjälpen.

Erikshjälpens julinsamling 2015 fokuserar på barns rätt till trygghet och skydd, något som blir extra påtagligt med tanke på de miljontals människor som är på flykt i världen. Alla barn behöver ett tryggt hem. Erikshjälpen arbetar, tillsammans med flera partnerorganisationer, för att hjälpa utsatta barn i bland annat Rumänien, Uganda och på flykt från Syrien.

I Rumänien arbetar Erikshjälpen för att romska familjer ska hitta sätt att försörja sig på så att barnen kan få en trygg uppväxt med tak över huvudet, mat i magen och skolgång. I Uganda drivs arbete för att rehabilitera gatubarn och återintegrera dem i sina familjer, eller familjehem. I syriska flyktingläger i Libanon arbetar Erikshjälpen för att tillvaron blir så dräglig som möjligt, genom livsviktig hälso- och sjukvård.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.