Bostadspriserna fortsätter att öka

Ökningstakten på bostadsmarknaden är nu tillbaka till vårens nivåer och samtliga län visar på prisuppgångar på både bostadsrätter och villor sett över det senaste året. 

Bostadsrättspriserna i riket har under perioden ökat med hela 16 procent och på villor med 12 procent. Störst prisökning har bostadsrätterna i Västernorrlands län haft då dessa stigit 32 procent de senaste tolv månaderna. Villapriserna har å sin sida ökat mest i Stockholms län, där är uppgången hela 18 procent.
– Bostadspriserna fortsätter att peka spikrakt uppåt och det gäller numera samtliga län i landet om man ser till årssiffrorna. Dessutom ser vi en ökning av antalet gjorda bostadsaffärer, trots att antalet bostäder till salu dag för dag är mindre än det någonsin varit den här tiden på året. Det är bara att konstatera att det inte bara är vädermässigt som hösten varit het, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

– Svenskarna tycks ha vant sig vid olika politiska utspel. Trots, eller kanske tack vare, den senaste tidens olika politiska diskussioner tycks prisuppgången ha tagit ny fart efter sommaren. Det var likadant i våras då alla trodde att amorteringskravet var ett faktum. Kanske är det lite av samma effekt vi ser nu när priserna åter stiger kraftigt. Kombinationen med extremt billiga lån, tilltagande bostadsbrist och bra arbetsmarknad har lett till väldigt stor efterfrågan och driver priserna uppåt, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Här har bostadsrätterna stigit mest det senaste året:
Västernorrlands län 32 %
Blekinge län 31 %
Jönköpings län 23 %
Norrbottens län 22 %
Gävleborgs län 22 %

Här har villorna stigit mest det senaste året:
Stockholms län 18 %
Västmanlands län 16 %
Västra Götalands län 13 %
Västernorrlands län 13 %
Hallands län 12 %

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.