Djursjukhuset flyttas och blir större

Djursjukhuset är ett av alla företag som tvingas flytta när stadsvisionen genomförs. 

I och med att man tvingas flytta varesig man vill eller inte, planerar Djursjukhuset för en ny och större mottagning på Hedenstorp, Axamo. 

Patientantalet och omsättningen har mer än fördubblats vid Djursjukhuset Aniqura i Jönköping. Lokalerna är över 30 år gamla och för trånga för det ökade patienttrycket. Förra året tog man hand om 22.000 patienter och den planerade flytten välkomnas av personalen. 

– Vi är på tok för trångbodda idag. Det blir flaskhalsar överallt. Men en ny modern klinik så får vi helt andra möjligheter att utföra en bra vård. det innebär att vi kan dela på katt och hund på ett bättre sätt och även utveckla specialistvården, säger chefsveterinär Nanna Åkerlund- Denneberg, till SVT Nyheter Jönköping. 

Man planerar att börja bygga under våren 2017 och man vill kunna erbjuda mer avancerad vård till smådjur. Kostnaden för det nya djursjukhuset är beräknad till mellan 50-60 miljoner kronor, skriver SVT Nyheter Jönköping. 

Under måndagen presenterades planerna för några av länets politiker. 

– Det här är jättebra för Jönköpings län. Klinikens upptagningsområde kommer att täcka hela Småland, konstaterade riksdagsmannen Mats Green (M), till SVT. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.