Jönköpings stadsbibliotek får en helt ny inredning

I början av 2016 får Jönköpings stadsbibliotek en helt ny inredning för att bli ett bibliotek där du trivs, blir inspirerad och vill stanna längre.

Stadsbiblioteket står inför en stor renovering och söndag den 6 december blir sista dag att besöka biblioteket innan det tillfälligt stängs. Framåt vårkanten kan vi se fram emot ett uppdaterat stadsbibliotek!

– Biblioteket kommer att få helt nya hyllor och möbler, nytt golv, ny färgsättning och ny miljövänlig belysning. Vi har satsat på att skapa många mötesplatser mitt bland böckerna, olika rumsligheter som passar till att lära och läsa tillsammans, pyssla och gejma, eller bara vara, säger Rebecca Lidén, projektledare för renoveringen.

– Det är viktigt för alla bibliotek i Jönköping att det stora biblioteket, stadsbiblioteket, är uppdaterat innehållsmässigt efter dagens biblioteksbehov.

Ambitionen är att alla bibliotek i kommunen ska bli spännande och angelägna platser att komma till och vara på utifrån de lokala behoven, menar Ulf Moberg, chef för biblioteksverksamheten i Jönköpings kommun.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.