8-åring lockad med godis från skola

Det var i torsdags förra veckan som en elev på Torpaskolan i Jönköping blev kontaktad av en man på gatan en bit bort från skolan. Klockan var ungefär 15 och mannen lockade den 8-åriga flickan med löfte om godis hemma hos mannen. 

Polisen bekräftar att de fått in en anmälan och enligt den så har flickan mött en man när hon var på väg hem från skolan. Mannen ska ha tagit tag i flickans arm och han lockade henne med godis. Mannen drog med sig flickan över gatan innan flickan lyckades att slita sig ur mannens grepp. Flickan börjar skrika på hjälp och lyckas undkomma mannen och tar sig hem. 

Rektorn på Torpaskolan säger i ett brev till alla föräldrar att barnet i detta fall reagerade helt rätt. Hon skrek på hjälp och gjorde motstånd så att mannen lämnade platsen. 

Rektorn går nu ut i ett brev till alla föräldrar på skolan. Där uppmanas föräldrarna att inte låta sina barn gå hem själva efter skolan. Att antingen hämta dem efter skoldagens slut eller att ordna att flera barn går tillsammans hem. 

Det meddelas också att personalen på skolan kommer att vara extra vaksamma på skolgården under raster och vis skoldagens start och slut. 

Man uppmanas även om man har iakttagit något som kan vara av betydelse att ta kontakt med skolan eller polisen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.