Gör en pudel: ”Jag är ledsen och jag tar tillbaka allt”

Det var i fredags som Jmini skrev om hur Pernilla och hennes pojkvän blev blåsta på konfekten när de skrev på ett hyreskontrakt.

Inte välkomna att flytta in
Paret hade efter månader av att leva i flyttlådor nu fått kontakt med en hyresvärd som kunde hyra ut en lägenhet på Kortebo. Något som givetvis gjorde dem fantastiskt glada.
Men glädjen var inte långvarig. När de skrev på hyreskontraktet gick det bara två dagar när de per mejl från hyresvärden- Dan Persson fick reda på att de inte längre kunde flytta in i lägenheten, det på grund av att han hade planer på att använda boendet på Kortebo som flyktingbostäder.

Fick stor spridning
Efter att Jmini rotade i affären och kontaktade båda parter, spred sig nyheten som en löpeld. Sociala medier fylldes av kommentarer, där de allra flesta tog Pernillas parti och visade sympati.
Det dröjde sedan inte länge innan Jmini fick SMS och mejl från Dan Persson där han bad om ursäkt och förklarade vad som hade gått snett. Han berättade också hur han nu hade erbjudit både Pernilla och de andra hyresgästerna ekonomisk kompensation, något som Pernilla kan intyga. 
– Jag fick ett mejl från honom där han skrev att han hade två erbjudanden. Det ena var att låta oss flytta in och det andra var att hjälpa oss med de tre första hyrorna när vi hade fått tag på en annan lägenhet, säger Pernilla.
– Jag har gett Pernilla och hennes kille de här två erbjudandena och de har gått med på att jag ska betala de tre första månadshyrorna när de har hittat en ny lägenhet, säger Dan. 

Delade meningar
– Jag har pratat med flera av hyresgästerna och alla jag har talat med letar annat boende. Vem vill liksom bo kvar och ha honom som hyresvärd? Det känns otryggt och man kommer aldrig att känna sig helt säker så länge man bor där, menar Pernilla.
Men Dan menar att han har haft en god kontakt med de övriga hyresgästerna och han har ingen vetskap om att de skulle lämna sina lägenheter.
– Jag har aldrig haft någon avsikt att såra någon eller bete mig illa. Det är mycket olyckligt det här. Men det är bara Pernilla och hennes kille som jag har fått kasta ut. Jag har inte fått någon information om att någon ska flytta ut, förklarar Dan.

Bad om förlåtelse
Efter att historien uppdagades tog det inte vidare lång tid innan Dan bad om ursäkt. Via ett mejl till redaktionen skriver han följande: ”Jag har nu skriftligt meddelat Pernilla och Andre 2 alternativ antingen flytta in som planerat eller bli kompenserade enligt deras förslag med tre månadshyror (….) ”Övriga två gäster har jag haft en  dialog med hela tiden. 
Jag ville bara vara tydlig mot Er också så att detta inte blir en ”soppa”. Ibland har jag lite för bråttom när jag ser en möjlighet. Jag har aldrig haft uppsåt att vara dum eller dryg mot någon. Utan har bara haft för ögonen vad jag tror är bäst för fastigheterna på lång sikt. 
Mvh 
Dan Persson”

Förklarade sig på sociala medier
Några timmar efter att Jmini postade artikeln på vår Facebooksida, kommenterade Dan Persson även där. 
– Jag kommenterade för att jag inte ville att folk skulle få en felaktig bild av mig. Jag ville be om ursäkt och förklarar att jag var mycket ledsen, säger han.
Men varken Pernilla eller någon av de andra hyresgästerna kunde ta del av hans ursäkt på Facebook.
– Jag fick samtal från vänner som undrade om jag hade läst vad han hade skrivit, men jag visste ingenting. När jag följde kommentarstråden, hade Dan blockerat mig och de andra hyresgästerna så att vi varken kunde läsa eller kontra, säger Pernilla.

Satt folk i skiten
– Jag är lättad, jag tog tag i det och jag har fått så många som har backat mig i det här och som tycker att jag har varit stark som har drivit det här, förklarar Pernilla.
Även om hon anser att det är bra att Dan har dragit tillbaka planerna om flyktingboende och bett om ursäkt, så är hon inte helt nöjd.
– Jag tycker att det är bra att han ber om ursäkt, men han har satt många i skiten och han få nu ett dåligt rykte, säger hon. 
Dan erkänner att han har skapat en soppa och att det är väldigt klantigt det han gjort.
– Det är så dumt att det har blivit så här och jag är så ledsen. Jag tänkte inte ordentligt och Pernilla har förklarat för mig hur illa hon har mått, och det gör givetvis att jag mår dåligt, säger Dan.

Har lärt sig en läxa
Dan är medveten om att han kommer få betala ett pris för det han har gjort och att han nu få ta lärdom av det hela och sedan gå vidare, även om det är svårt att ta sig upp efter någonting som detta.
– Jag har lärt mig en läxa, jag vet hur jag inte ska bete mig i framtiden och jag har nu fått förklarat för mig att jag inte är allt för bra på att kommunicera med mina hyresgäster. Det är något jag måste jobba på, avslutar Dan med att säga. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.