Fotball for All Global Cup FFAGC

Huskvarna FF skall tillsammans med Frälsningsarmèn i Jönköping och Huskvarna Pingstkyrka samt Jönköpings kommun starta en fotbollscup den 19 dec, men också en fotbolls/träningsgrupp hos HFF.

– Vi har skapat ett unikt samarbete mellan kyrkan och idrotten som jag tror kommer att betyda mycket, säger Johan Ljung som är idrottspastor i Huskvarna pingstkyrka. 

Bahman Pourjanaki, som är engagerad i HFF men också i Projektet  i Huskvarna Söder där han jobbar med ungdommar i och runt Söder i Huskvarna. Han kom själv hit som pojk, startade i en fotbollsklubb och kunde redan efter 6 månader klara svenskan riktigt bra. Han var tvungen att prata/lyssna på träningarna och grammatiken fick  han i skolan.

-Vi kommer att starta med en fotbollscup, där inga lag är givna innan utan vi kommer att lotta lagen innan cupstarten för att verka för integrationen. Det kommer ca 200 fotbollssugna pojkar från 15 år och uppåt från våra egna HVB- hem men också från HFF egna led. Det kommer att komma deltagare från andra FFAGC samanslutnigar ex. FFAGC Stockholm.

Den 19:de december klockan 10:00 börjar årets FFAGC i Tipshallen, Elmia. Cupen spelas mellan 10:00 och 17:00. Efteråt ätar vi middag på Scandic Elmia och avslutar dagen med fest i Pingstkyrkan Huskvarna. Runt omkring denna cup kommer ca. 80 volontärer och personal från HVB-hemmen att hjälpas åt för att göra denna dag till en fotbollsfest där spelarna får känna sig som stjärnor. 

– Förutom fotbollen vill vi även ta in andra frågor som det sociala, utbildning och det existensiella, säger Hampus Ahlfeldt från Frälsningsarmèn.

FFAGC är en som namnet säger en global sammanslutning och HFF har skapat kontakter med Kanada för ett utbyte av ungdomar mellan länderna.

”Målet med dagen
Vi vill att denna dag ska bli ihågkommen som en av de bästa. Vi vill att ungdomarna ska känna sig välkomna hit till Sverige och kanske för en kort stund kunna släppa allt tråkigt och njuta av att få spela fotboll och umgås med vänner, nya som gamla.
 
Efter cupen kommer projektet FFA Global Hva fortsätta då vi skapar en träningsgrupp under HFF:s paraply. Mer info om detta ?nner du på vår hemsida www.huskvarna.pingst.se/ffagc Denna cup är ett gemensamt initiativ mellan Husqvarna FF, Pingstkyrkan Huskvarna och Frälsningsarmén i Jönköping. Den organisation som vi alla är anslutna till heter Fotball for All Global. De vill via fotbollen hjälpa ungdomar som har det tufft att få en trygg vardag. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.