Jönköping står utan landshövding

Landshövdningen Minoo Akhtarzand lämnar Jönköping för att bli landshövding i Västmanlands län. Det gjorde regeringen klart under torsdagen.

Det är nu klart att Minoo Akhtarzand lämnar embetet som landshövding i Jönköpings län och istället reser till Västmanland för samma post.
– Jag är glad att vi får en landshövding i Västmanland med så gedigen erfarenhet av ledarskap inom både näringslivet och den offentliga sektorn. Minoo Akhtarzand har som landshövding i Jönköpings län, generaldirektör för Banverket, länsarbetsdirektör och i flera chefsbefattningar inom energisektorn visat prov på gott ledarskap och stark utvecklingsförmåga av den verksamhet hon ansvarat för, säger civilminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande från finansdepartementet.

Vem som blir ny landshövding i Jönköpings län är inte klart än, meddelar Peter Skeppström, pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi.

Minoo Akhtarzand säger följande i pressmeddelandet från finansdepartementet:
– Det är mycket stimulerande att få regeringens förtroendet att fortsätta med en så ansvarsfull uppgift som uppdraget att vara landshövding och leda en länsstyrelse är. Jag tror att jag med mina över fem års erfarenhet av att vara landshövding i Jönköpings län och tidigare erfarenheter från infrastruktursektorn, energi och arbetsmarknad kan bidra till utvecklingen i Västmanlands län. Västmanland, med en del tunga, viktiga företag ligger strategisk i Mälardalen och utgör en länk emellan olika stora arbetsmarknadsområden. 

Akhtarzand tillträder tjänsten 1 februari och den pågår fram till och med 30 november 2021.

fakta

Minoo Akhtarzand meritlista
Minoo Akhtarzand är idag landshövding i Jönköpings län. Hon var 2008-2010 generaldirektör för Banverket och hade dessförinnan haft ett antal chefspositioner inom Vattenfall AB. Hon är utbildad civilingenjör i elkraftteknik.

Minoo Akhtarzand är f.n. styrelseordförande i Södertörns högskola, vice ordförande i Exportkreditnämnden och styrelseledamot i Fortum OYi. Hon har genom åren varit ordförande och styrelseledamot i ett 40-tal olika bolagsstyrelser (energibolag, IT, stiftelser, Stockholms Handelskammare m.fl.)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.