Konstfadderprojektet valde ut 34 offentliga konstverk

– För kampanjen hade vi valt ut 34 offentliga konstverk. Naturligtvis kunde medborgarna också välja andra kommunala konstverk. Kampanjen gick över våra vildaste förväntningar. Vid skrivandes stund har vi 40 faddrar för 39 konstverk säger Kari Ruokola.

– Vi har försökt para ihop faddrar och konstverk så att så många konstverk som möjligt har en egen fadder, men vi förstår naturligtvis att ett bestämt konstverk kan ha en särskild betydelse för en särskild person, så en del konstverk har flera faddrar och en del faddrar är faddrar för flera konstverk.

– Av de för kampanjen utvalda 34 konstverken har 31 fått faddrar. De tre konstverken som valts till kampanjen som ännu inte har fått en fadder är: Eva (av Curt Thorsjö) i Esplanaden i Huskvarna, Efter mig – förfallet (av Björn Svantesson) vid Smedbyn i Huskvarna samt Kvarnhuset (av Lisa Jerdin) vid Huskvarnaån. De övriga 8 konstverken som har fått en fadder är kommunalägda offentliga konstverk som faddrarna själv har föreslagit.

– De populäraste konstverken (bland de för kampanjen utvalda konstverken)  var Samtal av Margareta Engström på Kålgården samt J-södra och G-man av Carl-Johan ”Skägget” Johansson på Torpaplan.

– Fast konstfadderkampanjen nu är avslutad kommer man naturligtvis även framöver att kunna bli fadder för ett konstverk. Verksamheten håller först på att börja, så konstintresserade kan ansluta sig till fadderskaran efter hand. Konstfaddrarna kommer under nästa vecka att få en inbjudan till en första konstfadderträff som ordnas i januari 2016. Under träffen kommer faddrarna att få information om konstfadderverksamheten, träffa de tjänstemän som arbetar med kommunal konst samt få en liten inblick i kommunens internationella konstverksamhet avslutar Kari Ruokola.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.