Axamoaffären- begär ny värdering

Under tisdagsförmiddagen höll de båda kommunalråden, Carin Berggren (M) och Mona Forsberg (S) en presskonferens med anledning av att kommunfullmäktige tar upp frågan om försäljning av ett antal fastigheter omkring Axamoområdet. 

För cirka två veckor sedan tillbaka tog kommunstyrelsen ett beslut om försäljning av Axamoområdet. Men på en presskonferens på tisdagen kom beskedet att Moderaterna och Socialdemokraterna ställer sig bakom dem som tycker att ärendet bör remitteras och begär därför att det görs en ny värdering av området vid Axamo. 

Vill inte slarva med skattepengarna
Berggren och Forsberg berättade att kommunfullmäktige behandlar frågan då kommunens invånare ska känna sig trygga med att Jönköpings kommun inte gör en dålig affär. 
– Vi kommer be om en extra värdering av området för att de kommuninvånare som känner sig oroliga ska känna att de inte blir lurade, förklarade Berggren. 

Vill göra affären
Berggren förklarar också att de vill genomföra affären då vill komma vidare med att utveckla Munksjöområdet och få fram fler och nya bostäder. 

Har varit kritiska
Anna Mårtensson från Liberalerna, tidigare Folkpartiet var på plats under presskonferensen bland annat för att hennes parti tillsammans med Miljöpartiet har varit tydliga med att de har varit kritiska mot värderingen av Axamoskogen. Det för att ta hänsyn till hur värdet i framtiden kan förändras. 

Bakgrunden
Tidigare i höstas offentliggjorde kommunen att de ville sälja stora delar av skogen på Axamo till Tommy Hegerstrand AB, alltså en bytesaffär för att få mark vid Munksjön. 

Detta skulle betyda att Hegestrand skulle sälja 40 000 kvadratmeter mark för 123 miljoner kronor och tillbaka får han köpa ett 164 hektar stort område på Axamo och Hedenstorp för 15 miljoner kronor. 

Moderaterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet är för en försäljning.

Tidigare har Jmini berättat att flera inte hade en aning om att det fanns tankar på att sälja av en del av skogen. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.