Axamoaffären- en tyst protest kan också höras

Vid entrén till aulan på Erik Dahlbergsgymnasiet står ett vitt plakat, som inte undgår någon. Orden på planschen uppmanar fyra partier att tänka om och tänka nytt, något de har chans till att göra under kommunfullmäktigemötet bara dryga timmen senare.

Bytesaffär med stor fastighetsägare

Tidigt i höstas hade politiker i Jönköpings kommun givit tillkänna att de hade planer på att genomföra en affär med Hegestrand AB. 
Kommunen ville sälja av marken på Axamo för att få loss yta vid södra Munksjön för att fortsatt kunna utveckla och expandera området. 
Men detta ogillades av många och det blev protester omgående. 

Gör en ny värdering
Sedan dess har information om affären ploppat upp lite då och då. Allra senast offentliggjorde Carin Berggren (M) och Mona Forsberg (S) att ärendet bör remitteras och begärde därför att det skulle göras en ny värdering av området vid Axamo. Detta enligt Berggren för att det finns oroade kommuninvånare.

Kommer att förgöras
Men alla nöjde sig inte med dessa ord, i synnerhet inte de fyra som var på plats vid aulan på Erik Dahlbergsgymnasiet.
– Det är nästan det enda grönområdet som finns tillgängligt för invånare att använda, om man bor på den här sidan stan. Det kommer bli en försämring, sa Frank Jonasson, en av initiativtagarna till plakatprotesten. 
Hur vet ni att det blir en försämring bara för att det säljs?
– Säljer man mark som denna som används för folk att motionera och vistas i för att få ta del av naturen till en företagare som vill tjäna pengar och uppenbarligen vill bebygga området, då blir det en klar försämring, menar Jonasson.

”Kan inte låta det gå igenom”
Förutom de här fyra som stod utanför aulan, har ytterligare ett hundratal med anknytning till Axamoområdet varit med i kampen om att inte få affären att gå igenom.
– Vi har gått ihop ett stort gäng, vi är alla missnöjda. Vi kan inte låta det här gå igenom, berättade Jonasson. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.