Kände sig sviken- blåste företaget på 1,4 miljoner

En man som idag är i 35-årsåldern har sedan i början på 2000-talet förskingrat pengar från företaget han var anställd på. 

Mannen hade en ledande ställning på ett företag inom logistikbranchen sedan i början på sekelskiftet, men det var först för drygt ett år sedan som företaget, via en intern kontroll, fattade misstankar mot mannen. I mannens arbetsuppgifter ingick att sköta delar av ekonomin. 

Enligt den interna utredningen ska 35-åringen ha upprättat och sedan själv godkänt falska beställningar och fakturor från en underleverantör som företaget brukade anlita.

Underleverantören betalade fakturorna, efter hot om att annars bli av med uppdrag. Dessa pengar ska ha gått som lön till mannens fru som haft en påhittad anställning hos företaget och till att finansiera större privata inköp åt mannen. 

35-åringen har erkänt att han med de falska fakturorna och betalningarna har lurat sin arbetsgivare på mellan 1,3-1,4 miljoner kronor. Detta förklarar han med att han känt sig missnöjd och utnyttjad och vart underbetald. 

Mannen avskedades från jobbet och ska förutom det döms han att betala tillbaka pengarna, villkorlig dom och dagsböter på 33.000 kronor. 

Domen sker genom ett strafföreläggande och därigenom slipper alla parter den offentlighet som en rättegång innebär. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.