Sommaren är här- sök jobb redan nu

Vi har inte ens klivit in i 2016 och Jönköpings kommun väljer att redan nu att presentera de sommarjobb du kan söka inom kommunen. 

Ja redan nu kan du söka semestervikariat inom socialtjänstens verksamhet.
Kommunen behöver specialistsjuksköterskor, kockar, hemtjänstpersonal och mycket mer för att säkra den kommande sommaren. Och för att vara säkra på att alla tjänster är tillsatta, fyller du redan i mellandagarna i ansökan om sommarvikariat.
– Vi hoppas på att fånga upp de som befinner sig på andra orter i vanliga fall. Nu när de är hemma över jul, ser de att det går att söka sommarvikariat, säger Sören Karlsson på socialförvaltningen.

Sker alltid i mellandagarna
Skillnaden från tidigare år är att kommunen även har valt att annonsera i slutet av december på Arbetsförmedlingens platsbank.
– Jag kan hålla med om att det är tidigt, men vi är inte tidigare ute än i vanliga fall. Vi har gått ut så här pass tidigt i många år tillbaka, berättar Sören. 

Svårare att tillsätta personal
På bara ett dygn eller två har ett 30-tal har anmält sig för att få en tjänst i sommar.
– Det blir svårare och svårare att hitta folk som vill jobba. Det för att färre vill arbeta i vården och därför söker sig till andra typer av jobb, menar Sören. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.