Jurist utreder tvångsinlösen av Hegestrands mark

Nu utreder en av Jönköpings kommuns jurister om det kommer att ta sex år att tvångsinlösa marken vid södra Munksjön.

Det handlar om Axamoskogen och området kring södra Munksjön. Till en början var det tal om att Tommy Hegestrand, som äger markområden vid södra Munksjön skulle släppa sin mark till kommunen i byte mot att han skulle få Axamoskogen.
 När detta blev känt, så började kommuninvånarna att protestera då Axamoskogen idag är ett friluftsområde med bland annat motionsspår.
 Det har varit på tal om att kommunen skulle kunna tvångsinlösa marken. Då har man dock pratat om att det skulle kunna ta upp till sex år med tanke på överklaganden, som skulle uppstå.

Ärendet utreds av jurist
Nu har kommunalråd Carin Berggren, m, skickat ärendet till en av kommunens jurister. Juristens uppdrag är att se om kommer att ta sex år att tvångsinlösa marken. Detta enligt Jönköpings-Posten, som också försöker bena ut varför man undersöker den saken.
 I måndags ska LRF Konsult ha varit färdig med en omvärdering av Axamoskogen, som tidigare värderats till 15,1 miljoner kronor. Denna ska dock Carin Berggren ännu inte tagit del av, enligt JP.
 Hon vill därför inte uttala sig om hur hon ställer sig till affären om den nya värderingen visar sig vara högre än 15,1 miljoner kronor.

Kan inte vänta sex år
Hon berättar att en av kommunens jurister just nu tittar på alla tänkbara scenarier. Hon säger att det är viktigt att ha ”rejält på fötterna” innan ett nytt beslut kan fattas.
 Hon säger också att hon inte kan tänka sig att vänta sex år på att få marken inlöst då det skulle betyda att byggnationen vid Munksjön stannar upp efter etapp två.

Inte solklart nu
Men om processen verkligen kommer att ta sex år är också oklart. Det är det kommunens jurist nu ska undersöka.
– Läget är inte solklart någonstans utan nu håller vi på och tar fram alla uppgifter, säger Carin Berggren till tidningen.
 Tekniska nämnden, som nu har hand om ärendet, har inte heller sett värderingen ännu. Anders Jörgensson, m, som är ordförande, säger att han i nuläget inte kan tänka sig att ändra sig om affären.
– Men om den tidigare värderingen är helt fel så får vi se. Det är för tidigt att svara på den frågan, säger han till tidningen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.