Bemanningsföretag varslar- 150 förlorar jobbet

Det är företaget Logent som lägger ner sin verksamhet i Jönköping. Varslet kommer att beröra ungefär 150 anställda varav 75 har fasta tjänster, övriga är anställda på visstid. Fackförbundet Transport är mycket kritiskt mot hur företaget agerar. 

Logent har sitt verksamhetsområde inom lagerbranschen och kunderna är ofta stora koncerner. Den senaste tiden har företaget haft problem. I november fick man varsla 90 personer när man la ner sin verksamhet i Helsingborg, skriver SVT Nyheter Jönköping. Man har även varit tvingade att låta 300 personer gå när man blev av med ett uppdrag i Norrköping. Den främsta anledningen till att man varslar är att man haft för få kunder. 

Arbetstagarna är förlorarna
Det är nu av samma skäl som man lägger ner sin verksamhet i Jönköping. Om Transports ombudsman säger till SVT Nyheter Jönköping att det är arbetstagarna som är de stora förlorarna i detta. 
– Jobben finns ju kvar, säger han. En del av de som nu förlorar sina jobb kan säkert få anställning av det bemanningsföretag som tar över, men det förutsätter att de fortfarande är lika pigga i kroppen som när de fick sin förra anställning.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.