”Syrien är mitt födelseland, Sverige mitt uppväxtland – vad är då mitt hemland?”

ABF, Rädda Barnen och Vilja bjuder in till en första föreläsning av en föreläsningsserie kring mottagande och integrering av nyanlända på Högskolan för Lärande och Kommunikation.  Alla obesvarade frågor och känslan av att inte höra hemma någonstans ledde till att Charbel Gabro, som var en snäll och skötsam son hemma, blev som förändrad när han steg utanför dörren.

Han blev en bråkstake som spred kaos omkring sig.
Det var genom fotbollen som Charbel Gabro började hitta tillbaka till sig själv, och han insåg att det är först när man förstår sig själv som man kan börja möta andra på riktigt. Det kan vara en mycket krävande process för nyanlända invandrare. Allt är nytt – språket, kulturen och de sociala koderna – och det blir lätt att man känner sig osynlig som person. Charbel Gabro poängterar vikten av att visa att vi ser varandra – ett “hej” kan rädda ett liv. När man väl har lärt känna varandra spelar det ingen roll varifrån man kommer eller vilken religion man har.

Charbel Gabro har över 10 års erfarenhet av socialt arbete. Han brinner för att arbeta med ungdomar, och han vågar tala om frågor som alla andra hyschar om. Oavsett vilken bakgrund du har eller vilken miljö du lever i ska du kunna följa dina drömmar. Charbel Gabro vill visa alla – framför allt unga – att man kan lyckas i livet trots svårigheter. Han finns där för att ge en hjälpande hand och ett lyssnande öra, och har jobbat vid olika instanser såsom skolor, behandlingshem, inom idrott och med nyanlända.

I dag reser Charbel Gabro runt i landet och arbetar som föreläsare och livscoach. Han talar om ämnen som integration, inspiration, kulturkrockar och ungdomar. Med humor och värme berör han alla med sina föreläsningar som är fullproppade med både igenkänningsfaktorer och aha-upplevelser.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.