Hjälp Elviras vän Marcus

Elvira Stråle är från Jönköping men bor i Borås och hon har engagerat sig i Marcus som behöver sjuktransport från Thailand.

I måndags förra veckan råkade Marcus Millberg från Borås ut för en allvarlig olycka i Thailand. Marcus var ute och körde moped men när han skulle veja för en annan moped var olyckan framme och när han kom in till sjukhuset uppskattades hans chanser att överleva bara vara tio procent. Efter några dagar på sjukhuset säger man att chansen nu är 30-40 % att han överlever.

Sjukförsäkringen hade gått ut
Fyra dagar innan olyckan gick Marcus sjukförsäkring ut, vilket har lett till skyhöga operationskostnader och bara att ligga en natt på sjukhuset i Thailand kostar 20 000 kronor. Hans vänner i Borås startade en insamling för hans hemtransport några dagar efter olyckan och nu är man snart uppe i en miljon kronor vilket är det som behövs för att flyga hem Marcus i sjukflyg från Thailand. Facebook-gruppen har delats 60 000 gånger än så länge och Elvira från Jönköping är en av många personer som har engagerat sig för Marcus och hans familj.
– Det är otroligt att man har fått ihop så mycket pengar med tanke på att gruppen bara vara varit uppe i fem dagar, säger Elvira.

Social person
Elvira berättar att Marcus är en väldigt social person med mycket vänner, vilket har bidragit mycket till att man har lyckats samla in så mycket pengar.
– Jag är inte så nära honom som många andra men jag gillar honom väldigt mycket och han har många vänner som stöttar så mycket de kan just nu. Dessutom har en krog här i Borås startat trubadurkvällar för att samla in pengar till Marcus.

Vill man stötta med pengar gör man det här

Elvira som tidigare har bloggat hos Jmini har skrivit några rader om händelsen och det kan ni läsa här under.

 

Plötsligt händer det.

Vi läser varje dag om tragedier som sker över hela världen. Städer blir bombade, olyckor drabbar människor, politiker sprider kalabalik och hat. Eller ja, nu är det ju inte bara politiker som sprider hatet, men de är duktiga på att trigga igång oss alla andra.

Människor försvinner ur våra liv och det finns sällan särskilt mycket vi kan göra åt det. Denna gången kan vi det!

Du känner förmodligen inte Markus, och det behöver du inte göra heller. Allt du behöver veta är att han var en av de första människor jag lärde känna när jag flyttade från Jönköping till lilla Borås för drygt två år sedan. Jag ska vara ärlig jag känner honom inte alls så bra som så många andra gör här. Det jag vet är att han må vara en halvmeter längre än mig (jag är kort) och trotts hans längd och manlighet så har han en vänlig och generös personlighet och låter inte någon annans åsikt trycka ner honom. Han är en 1.90 lång krambjörn som älskar att sjunga. Du har förmodligen vid det här laget läst om Marcus olycka i Aftonbladet eller liknande. Han kämpar just nu mot alla odds för sitt liv nere i Thailand.

Det händer ofta att jag sitter och grubblar över hur mitt hopp om människor i världen näst in till tynat bort. Tack vare Marcus finns det nu hopp igen.

För ett ynka par dygn sedan startade Frida Reis och Karl Blomberg upp en Facebook grupp som just nu (Söndag 14:15) har samlat ihop totalt 800.000 kronor för att hjälpa Marcus familj betala för hemtransport till Sverige som kostar 1 miljon kronor. Så att han kan få den vård han behöver. För att hans familj och vänner ska kunna vara nära honom nu när han behöver det mest. Gruppen har just nu delats till över 64 000 människor runt om i världen.

Människor behöver inte hjälpa främlingar, det är helt valfritt. Man väljer att hjälpa till för att ta vara på chansen man får att kunna göra något bra i världen. Du och jag kan inte ensamma stoppa korruption i världen, vi kan inte själva stoppa all ondska. Du och jag kan tillsammans se till så att Marcus får komma hem, att han får en chans att leva.

Jag vet inte vad du tycker, men det här är vackert!

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.