Jönköpings största talangfabrik

Av de nio UF-företagen från Erik Dahlbergsgymnasiet som gått vidare till Årets UF-företag är inget företag det andra likt. Elsas Garderob UF, skapat av Victoria Axelsson, Frida Mattsson, Elin Klevenhed och Mimmi Hallen, är ett företag som säljer begagnade kläder till ett billigt pris.
– Elin och Mimmi kom på idén, berättar Victoria. Det är i tiden med second hand, och ganska snabbt bestämde vi oss för att det var det vårat företag skulle handla om.

Elsas Garderob UF har skapat en egen hemsida, designad av Elin själv, där företagarna säljer kläderna. Men arbetet med företaget har inte varit så enkelt.
– Det var mycket svårare än vad vi trodde. I början hade vi svårt att nå ut till kunder, men det har gått bättre och bättre, säger Victoria. Nu har vi kommit igång på riktigt och det är superkul!

Ett annat av företagen är B.E.A.N. UF, som säljer familjealmanackor med rabattkuponger. Företaget skapades av Filip Bergqvist, Pontus Elofsson, Jonathan Nordgren och Eric Axelsson.
– Vi tillgodoser flera behov, säger Filip Bergqvist från B.E.A.N. UF. Vi hjälper de som köper almanackorna med planering samtidigt som det bli billigare för dem som kunder, och företagen gynnas av det ökande köpandet från kunderna.

Företaget B.E.A.N. UF har redan sålt cirka 170 almanackor, och har endast ett trettiotal kvar att sälja.
– Det har gått jättebra för oss, ler Jonathan Nordgren.
Killarna från B.E.A.N. UF har stora framtidsplaner. De hoppas på att efter skolan fortsätta att driva företaget och utveckla det i andra städer.

Men hur kan det komma sig att det går så bra för Erik Dahlbergsgymnasiets elever? Victoria från Elsas Garderob UF är stensäker.
– Vi har väldigt bra lärare här, säger hon, och hennes kollega Victoria håller med.
– De är väldigt stöttande och uppmuntrande. Sedan har alla elever också haft väldigt bra idéer, säger Victoria.
De båda tjejerna är väldigt nöjda med sin utbildning i en mängd kurser som de har haft stor nytta av i företagsprojektet.
– Sedan får vi se hur de går på torsdag, säger Frida. Det ska bli så spännande. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.