Vargbesök vid kaninburen- ”De borde skjutas av”

På morgonen den 3 mars hittade familjen Granath på Hogavägen i Huskvarna spår i snön vid kaninburen på tomten. Dessvärre verkar det inte som att det är kaninerna själva som orsakat spåren i snön. 

Familjens två döttrar har var sina kaniner som bor i en utomhusbur på trädgården, de har även en liten rasthage uppsatt av kompostgaller. Nattetid har kaninerna inte tillgång till sin rasthage utan är instängda i buren. 

Johan Granath är ganska övertygad om att det har varit en varg på deras tomt i Huskvarna. Det har delats i både nyheter och på sociala medier att man tror sig ha sett varg i huskvarnaområdet de senaste dagarna. Det var efter Johan uppmärksammat detta som han började känna sig övertygad. 
– Jag fick höra att om det gick det att lägga en snusdosa i spåren så är det troligtvis varg, säger Johan Granath.
Johan berättar vidare att han testat att lägga en snusdosa i spåren och att den fick plats och han känner sig då mer säker på sin teori. 

Om det nu visar sig att det är en varg, vad tycker du att Länsstyrelsen bör göra åt det?
– De borde väl skjutas av. Själv är jag inte så orolig. Men det är klart att man blir ju lite orolig när fler har sett den, säger Johan. 

In till kaninernas rasthage har djuret tagit sig. Johan säger att spår syntes runt hela kaninburen. 
– Den verkar med lätthet ha hoppat över kompostgallret och in i rasthagen. Den har sprungit runt, runt om hela kaninburen. 

I buren finns det två kaniner som tillhör Johans döttrar på elva och tretton år som nu är oroliga för sina kaniners välmående. Hittills verkar kaninerna inte tagit skada av händelsen.
– De sprang väl och gömde sig i buren, uppger Johan. 

RELATERAT: ”Det såg ut som en varg”

Jmini söker Länsstyrelsen för en kommentar kring spåren och den senaste tidens observationer. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.