Stök på nattbuss: ”Kan inte hantera spriten”

Nattbussen är för många festglada människor ett bra alternativ att ta sig hem på sent under helgkvällarna. Alkoholen verkar dock ställa till det på nattbussen från Jönköping till Värnamo via Vaggeryd och Skillingaryd. Linje 133 avgår på fredags- och lördagskvällar klockan 02:15 från Jönköping. 

”Kan uppenbarligen inte hantera spriten”
– Den senaste tiden har den blivit utsatt för väldigt mycket fylla och svineri. Ett litet antal av resenärerna kan uppenbarligen inte hantera spriten utan att spy i bussen och bråka med medtrafikanter, säger trafikutvecklare Erik Andersson på Jönköpings länstrafik.

Åtgärder
En åtgärd som JLT vidtagit är att sätta in dubbla bussar på denna tur. Man vill även att chaufförerna ska känna sig trygga på sin arbetsplats och händelserna på linje 133 har blivit en arbetsmiljöfråga. Samtidigt upplever man att samma problematik inte finns på några andra natturer. 

Tillägg i tidtabellen
JLT har gjort ett tillägg i tidtabellen för linje 133 ”Turen kan komma att dras in om problem med ordningen uppstår”. Detta uppges kunna ske med kort varsel och man uppmanar resenärer att kontrollera avgångarna på Länstrafikens hemsida. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.