Invigning av konstnärlig gestaltning på Barnarps förskola

En ny förskola i Barnarp stod klar hösten 2015. Nu är det dags för invigning av den konstnärliga gestaltningen ”Småfåglar och sjöar”! 

Konstverket består av fem delar. ”Småfåglar och sjöar” är en större målning för entrén, ett fantasilandskap som ska locka till eget skapande. Den innehåller olika fåglar, löv, grenar, träd och stenar, inspirerade av förskolans omgivning. Varje avdelning har också fått sin egen bild som anspelar på avdelningarnas namn.

– Jag hoppas att ”Småfåglar och sjöar” ska sprida lust och nyfikenhet till alla som rör sig i lokalerna. De speglande sjöarna fungerar dels som ljusreflektorer i rummet och som en lek med identitet. De ger en möjlighet att finna sig själv i landskapet.

Barn och vuxna ska också kunna identifieras sig lokalt, t.ex. genom Jönköpings tre sjöar och avdelningarnas kännetecken i form av olika blad, säger Johan Petterson.

– Jönköpings kommun avsätter pengar för konstnärlig gestaltning i samband med ny- och ombyggnation, vilket innebär att flera platsspecifika konstverk utförs årligen. Konst i vår vardag ger möjligheter att reflektera över oss själva och inspirerar till samtal. Jag är säker på att Johan Pettersons konsverk på Barnarps förskola kommer att medverka till just detta, säger Karin Semberg.

Johan Petterson är född 1957 i Stockholm och har beskrivits som en samtida naturskildrare. Med rötterna i ett klassiskt måleri ställer han frågor om samtiden och vår bild av naturen. Johan har blivit välkänd för sina fåglar, hästar och landskap, ofta med en genomgång av olika genrer och tidsepoker.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.