Gnosjöandan är förbaskat tråkig

Bäst bor du tydligen i Åre kommun och allra sämst i Essunga. Men en småländsk kommun hamnar också precis i botten- Gnosjö. Ja det enligt organisation Fastighetsägarnas undersökning om vilken som är Sveriges roligaste kommun att bo i. 

Sverige har 290 kommuner och den femte mest tråkiga är Gnosjö, vilket också är Smålands allra tråkigaste kommun.
Den roligaste kommunen i Jönköpings län är just Jönköping, det menar i varje fall organisationen Fastighetsägarna som har sammanställt en lista över vilka kommuner som är roligast respektive tråkigast att bo i.

Detta räknas som kul
Resultatet har de fått fram genom att titta på ett så kallat nöjesindex där de vägt in antalet serveringar med utskänkningstillstånd, antalet restauranger samt antalet företag som ägnar sig åt nöjesaktiviteter per 10 000 invånare.

Storstäderna blir allt tråkigare
Något förvånande kanske är att de tre storstäderna; Stockholm, Göteborg och Malmö är alldeles för tråkiga för att toppa listan. Även om Stockholm kommer på en tredjeplats, är det kanske lägre än väntat. För de fem roligaste kommunerna att bo i är Åre, Borgholm, Stockholm, Malung-Sälen och Strömstad. 

Oförtjänt dålig placering?
Men frågan är om kommunen med sann Gnosjöanda verkligen är så där fasansfullt tråkig som Fastighetsägarna menar- vad tycker ni, förtjänar Gnosjö att hamna så långt ner på listan?

fakta

Så rankas Jönköpings läns kommuner:
Jönköping: plats 59
Habo: plats 126
Vetlanda: plats 185
Eksjö: plats 208
Tranås: plats 214
Mullsjö: plats 216
Värnamo: plats 220
Sävsjö: plats 230
Gislaved: plats 242
Vaggeryd: plats 254
Nässjö: plats 259
Aneby: plats 264
Gnosjö: plats 286

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.