Bankerydskiosken i fara- nytt medborgarförslag

Peters kiosk, Petters kiosk, Bankeryds Gatukök är bara några av de namn som ortsborna har på den gamla kiosken. Nu har ett nytt medborgarförslag om att riva kiosken tillkännagivits. 

Den övergivna kiosken i Bankeryd har stått tom sedan länge. Nu kan den rivas för att ge plats åt bostäder, i alla fall om man väljer att följa det nya medborgarförslaget från kommundelsrådet i Bankeryd. 
– Tomtmarken kan med fördel användas till nybyggnation, säger ordförande Elisabeth Wahlström (M) till Jönköpings-Posten.

Förskola, bostäder eller grönområde
Enligt medborgarförslaget ser det inte trevligt ut att mötas av en tom och övergiven byggnad när man äntrar Bankeryd. Man menar att det vore bättre att riva den och ge plats för en förskola eller bostäder. Eller att marken blir ett vackert grönområde med de gamla ekarna som växer bakom byggnaden. 

Håller med
Kommundelsrådet håller med och delar medborgarförslaget. De har tidigare agerat i frågan och jobbat för att få bort kiosken. Problemet som kommundelsrådet har emot sig är att marken är privatägd och ägaren till marken bor utomlands, skriver Jönköpings-Posten. 

Kan ta lång tid
– Vi har varit i kontakt med ägare och bett om att kiosken ska tas bort, men har inte fått någon respons på det, säger Elisabeth. 
Vidare har man lämnat skrivelsen till stadsbyggnadsnämnden. Kommundelsrådet inser att det skulle vara en lång process för kommunen att få loss tomten. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.