Nytt tiovåningshus på Dalvik- fullmäktige klubbade detaljplan

På torsdagseftermiddagen klubbade kommunfullmäktige igenom detaljplanen och det tio våningar höga lägenhetshuset på Dalvik kan börja byggas. 

Man planerar 38 bostadsrätter i det nya huset, 10 tvåor, 19 treor och 9 fyror. Enligt planen ska lägenhetshuset byggas på parkeringsplatsen vid Dalviksringen intill Postkvarnsdammen, uppger Jönköpings-Posten

Omdiskuterat beslut
Beslutet blev inte helt utan diskussion, Bengt-Åke Berg (V) hade synpunkter på att det aktuella huset är betydligt högre än alla andra hus i omgivningen och på så vis kommer det inte att smälta in.
– Skalan är fel, sa han i talarstolen och poängterade att den gamla detaljplanen som tillåter trevåningshus är mer rimlig, enligt tidningen. 

Bostadsbristen
En bidragande orsak till att detaljplanen godkändes uppges vara den stora bristen på bostäder. Att bygga på höjden har blivit populärt dessutom får man plats för fler lägenheter på samma markyta. 

200 personer i kö
Riksbyggen är det som bygger och uppger för Jönköpings-Posten att intresset för dessa lägenheter är stort och att redan för ett år sedan stod 200 personer i kö för att få lägenhet. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.