EU-migranterna flyttar från campingen

Idag tvingas EU-migranterna lämna campingstugorna på Rosenlund. Kommunledningen kommer inte att bidra med mer pengar till något fortsatt ordnat boende. 

Just nu bor det 35 personer i stugorna på Rosenlund och många har bott där sedan i november. Från och med idag sätts migranterna i en oviss situation då de måste lämna stugorna, rapporterar Jönköpings-Posten

”Hoppas på en lösning”
– Många har svårt att ta in att de måste lämna stugorna, och hoppas ändå på en lösning. Samtidigt har de lärt sig att leva för dagen, och några har skaffat bilar att bo i medan det lär bli vildcamping för de andra. Några kommer också att åka hem, säger Iréne Lindahl, samordnare för Kyrkhjälpen Jönköping-Huskvarna, till tidningen. 

Ska söka föreningsbidrag
Kommunen har gjort klart att man inte kommer skjuta till mer pengar. Kyrkhjälpen ska nu söka föreningsbidrag för 2017 med tanken att starta ett vinterhärbärge. 

”Förmodligen under en bro”
Vissa migranter har fått tag i gamla bilar som de kan bo i, andra kommer bo utomhus och en del kommer att åka hem. 
– Jag vet inte hur jag ska bo, säger en kvinna. Förmodligen under en bro. Men det jag är mest orolig över är att det kan finnas människor som vill oss ont, uppger kvinnan för SVT Nyheter Jönköping som varit på platsen under morgonen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.