En blivande stjärna besöker Sandagymnasiet

Läsarnyhet. En blivande stjärna besöker Sandagymnasiet Jönköpings Södra spelar i allsvenskan. Det är stort! Vi på Sandagymnasiet är också stolta över att Jönköpings Södra äntligen tagit klivet upp till Allsvenskan. Det har varit många års väntan.

Matchen mot Malmö i onsdags gav eko i hela fotbollssverige och laget ska känna sig stolta över sin prestation. Sandagymnasiet känner en enorm stolthet när man på fredagsmorgonen fick besök av Anton Cajtoft, målvakt i J-södra. Anton var en av 6 spelare i startelvan som alla har fått sin fotbollsfostran på Sanda Fotbollsgymnasium. De övriga är Viktor Rönneklev, Tom Siwe, Fredrich Fendrich, Robert Gojani och Tommy Thelin. Vi ska väl även nämna Jesper Svensson som gjorde ett framträdande inhopp i slutet av matchen.

Det var första gången Anton besökte Sandagymnasiet sedan han tog studenten 2013 och han hade bara goda minnen från sin skoltid på Sandagymnasiet. Även om det ibland var väldigt tufft så var han noga med att poängtera att den träning som han fick på Sandagymnasiet både var kvalitativt bra men han hade också fina möjligheter att träna på sin teknik och slipa på sina detaljer i sitt målvaktspel. Något som Anton också vill framhålla är den dialog som fördes mellan J-södra och Sanda Fotboll för att skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling, annars handlar det väldigt mycket om planering. Det gäller att få ihop livet med studier och träning för att nå sina idrottsliga drömmar.

När Anton ser tillbaka på sin gymnasietid minns han minns han dem som sina 3 absolut viktigaste och bästa år. Dels för den gemenskap man hade i klassen som bestod av elever från flera olika idrotter vilket innebar att det inte var fotbollssnack hela dagarna. Han mins också den förståelse som lärarna hade för Anton som idrottselev.

Anton är också noga med att poängtera att det är viktigt att ha realistiska mål för att nå nationell elit. Det går inte att slarva. Det gäller att vara noggrann i det man gör. De små detaljerna i varje träning är viktiga för att kunna ta nästa steg och det kan vara de små detaljerna som gör att man sticker ut och får chansen att nå framgång. Anton lämnar ingenting åt slumpen och känner alltid glädjen i det han gör.

Anton tar en dag i taget men gör det allting till 100%. Kanske räcker det till OS i Brasilen 2016 och en ny vinst mot Örebro på måndag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.